Monday, 8 February 2010

Mimpikan Kejayaan?

Post yang kedua.. Fuhh fuhh fuhh~!!! (penat berlari ke komputer) Sengal punye mat salleh. Ada pulak boleh kacau aku tadi nk update blog. Sia-sia kehidupan aku selama sejam. Rasa nak SHOOT aje kepala diorg tu. Nasib baik negara diorg. HAHA...

Usaha keras ni.. Haaaa.... Hari ini ada beberapa cerita yg mcm menarik utk diketengahkan. (cube tenangkan fikiran sambil bercerita)

_________________________________________

PERTAMA

Hari ni aku mimpi pelik. Semalam aku masuk tdo kol 2pagi, lepas tu tiba2 kol 5.30pagi dah terjaga. Aku bangun2 je,
"Sialan sungguh. Ari ni ari isnin kot. 1st day sekolah."Sambil ketuk kepala sendiri beberapa kali.
Sumpah dah x boleh masuk tidur balik. Rasa segar la pulak kan. Aduh.. Terpaksa solat Subuh dlu (*smiley setan dlm YM tu*) hahaha....

Kelas hari ni dah la bersepah. Start kol 10pagi dan habis kol 4ptg. Aku selalu tido 12 jam sehari(tidur-tidur bayi org tua kata). Memang VERON sikit la kan hati ni sbb x cukup tdo.

Anyway, cerita dia mcm ni, aku terbangun sbb aku mimpi NGERI(bukan mimpi negeri ye). Sumpah cuak gile smpai berpeluh2 dalam dingin malam (suhu semalam 2 darjah di atas paras beku air normal). Korg mesti nak tau aku mimpi apa kan? Haaaa... Aku mimpi jadi TERKENAL.. Terkenal kerana blog aku ni. Padahal baru je semalam buat. X tau la. Ade maksud ke eh? (Gaya2 mcm nak femes je aku ni) ^_^

__________________________________________

KEDUA

Tadi ada discussion module MAT119 Design Skills. Aku masuk2 kelas ni, sumpah blank. Rasanya senang aje kot utk budak2 kos Mechanical Engineering. Bagi aku payah sket la. Aku kan Anoz.

Definisi Anoz: Pemalas dan dungu(dah lama x pakai ayat ni); banyak bunyik(mulut murai)

"Take this driller and open it. Dismantle everything until you get the smallest part" kata lecturer botak tu dalam slang ala2 utara. Payah gak nak paham. Mcm kelantan pun aku rasa ada gak bunyi dia. hoho...

Kami semua dibahagikan dalam kumpulan berlima. Group aku ada 3 org British, sorg Lithuanian dan sorg lagi Malaysian. Ye, aku la tu. Haha... Semua org pun baik2 aje. Tapi budak Lithuania tu baragas gila badan dia. Aku nak bernafas depan dia pun dah cuak. Sekali dia kungfu aku menyesal lak aku hidup nanti. Sumpah BESAR weh x tipu ni!!! So, aku x kacau dia la. Dia pun manusia jenis diam aje.

Ceritanya macam ni, lecturer botak tu suruh kitorg dismantle driller tu dan tgk sume component kat dlm dia. All the parts need to be classed in its function, materials dan bla bla bla bla..... So, bila tiba waktu nak berbincang, aku buat perangai 'Anoz' la (sila lihat definisi di atas). Main sebat aje aku cakap ngarut2(tetapi berilmiah la kan. dah kata pelajar universiti). Dekat 4 minit gak aku cite kat diorg cara aku kelaskan bahan2 ni semua. Seperti org yg faham, diorg angguk2 sambil cakap "yeah" beberapa kali. So, aku assume diorg sume paham la. Bila dah abes tu, budak2 british ni senyap beberapa saat, lepas tu cakap "What the hell are you talking about?" Sambil gelak berdekah2 antara mereka bertiga.

Dush dush dush~!!!! (Aku sepak kepala diorg) <--------------    TIPU JAP

Tapi tu la apa yg aku nak buat sebenarnya. Bikin hati gua panas aje kan. Ikot hati, ade gak aku nk jentik telinga mamat Lithuania tu dari belakang, lepas tu cakap mat salleh tu yg jentik. Memang kompom nazak la diorg kena pukul nnt. hahaha....

The point is, we need to talk accurately. It's a shame if we can't express our ideas in the right word. I suppose, it may results in a miscommunication. Semenjak saat itu, aku janji dgn diri sendiri nak belajar cakap english sehabis baik. SEGAN weh kita cakap org x phm(kalo diorg gelak mesti rasa nak cekik diri sendiri time tu gak). Takat boleh cakap Hello, Bye, Good Morning, Thank You aje baik x payah kan?

Azam semester baru: 
Bila besar nanti, saya nak jadi biomedical engineer dan juga businessman yg berjaya. Dengan itu, saya perlukan bakat dalam bercakap english. Dah hebat tu alang2 boleh masuk politik. ngeh2...

"Dalam dunia penuh goblisasi ini, susah kalau nak berjaya jika kita sukar untuk menyampaikan idea kita. Lagi2 English. We need to learn it right. Jgn takat dtg negara Barat aje lebih, tapi x reti cakap ape" Penduduk Endcliffe

Aku Anoz
____________________________________________

So, tell me, are you good in speaking English?

12 comments:

joegrimjow said...

hehe
bagus
update pon

blaja jgn malas
jgn jadi anoz (dungu)jadilah anas
hehe

kurangkan tulisan berwarna ya

woott
bile nak join contets

erkk
terpanjang pulak

afiq asyraf said...

haha.. lawak siot anoz..
gelak guling2 ak bce..
mat salleh tu klakar laa + kalu klas pkl 10 until 4 x bersepah lagi la anoz..
haha...

mira z said...

hahaha
u ni kelakar la
i plg suke part u nak jentik laki tough tu
hehehe
nak post lagi!

aNoZ said...

joe: lek dlu. contest tu lama lg kot. yg last slalu menang. haha

jen: aku sem ni x bersepah dah. sem lps mmg mencanak la otak aku. hehe

mira z: thnx. die mmg super tuff! takot kot!

ihsan_huhu said...

ko nih mmg byk berangan r

SiLenCeRnaChT said...

aku tau byk ngarut gk ko neh, tpi msg ko aku dpt trime ngn jelas. hahaha..

chokio_nia said...

abes kalo mcm aku ne, kene fasih ckp bahase german lah ek??hoho..tape2..praktis make perfect..eh tbe2 komen..lol

Norashikin Abdullah said...

hehe..klaka
a,aa jg anas not anoz

aNoZ said...

Ihsan: berangan sbb nk bg cite bes sket. Hiperbola bnyk. Haha

silencernacht: alhamdulillah dpt sikit.

Ain: btol2. Nnt nk wat bisnes beso nnt sng sket deal ngndiorg

ikin: thnx. Singgah la slalu eh. Nnt anoz jd anas. Hehe

angahpikah said...

hahahaha.... ko pandai menulis beb. Sesuai ko buat blog..

Zacharias said...

haha, suka tul aku bila omputih tak paham apa aku cakap..

aNoZ said...

pikah: thnx! tgh usaha membaiki lagi. hehe

zakwan: kau suke? hehe.. rase nak lempang ade la