Friday, 12 February 2010

Kawan Baik Saya

Aku dah ade kat dlm dunia blog hampir seminggu sekarang ni. Tiap2 hari 1 entry baru. Alhamdulillah ramai gak yg baca. Untuk pembaca sekalian, setiap hari sabtu dan ahad aku cuti. So, 1st entry is on Monday oke? Thanks.

 PESANAN PENAJA

"Puqimak punye Cine! Dah la busuk, berak x basuh. Pengotor mcm sampah! Aku benci cine! Aku sepak sekor2 memang keluar otak lah! CINE MAKAN BABI!!!"
adapted from http://4.bp.blogspot.com/_VizIrBQwA8w/SaTM8E51CKI/AAAAAAAAGPI/wvoC8f6kqgc/s400/chinese-man.jpg
Anda semua pasti tertanya2? Nantikan post pada Chinese New Year kelak! (ini bukan racist) ^_^
TO BE CONTINUE

______________________________________________

Teman Sejati

Dalam dunia ni, semua orang saling memerlukan antara satu sama lain. Sama la dgn aku. Aku manusia biasa. Aku jenis manusia yg x memilih utk berkwn dgn sape2 pun. Tapi dalam dunia ni, aku ade seorang sahabat sejati. Dalam post ni, aku nak cerita pasal dia. (Sbb bday die smlm)

Biodata Diri
Nama: _________ (aku panggil dia Sayang)
DOB: 11 February (mcm gadis2 biasa, tahun mesti dirahsiakan. perempuan adalah manusia yg agak pelik)
Gender: Gadis2
Place Of Birth: Cheshunt, EN8 9SL, UK
Hobby: Makan, tido, tgk wayang, bersukan.
Cita-cita: Menjadi teman akrab manusia
Status: Masih mencari perhubungan cinta
Lagu Fav: Aqua - I'm A Barbie Girl
Cerita Fav: Bear in the big blue house

Yup. Ni la kawan baik aku. Seorang Teddy Bear yg sgt2 comel!

Kisah pertemuan aku dgn Sayang amat memilukan hati. Agak x beradab kalo aku cerita kat sini sbb takot pembaca nnt sedih dan menangis. Come on la! Aku x nak pembaca aku semua nangis. Aku nak korg sume happy n senyum2 selalu oke? Tapi 1 je aku nk bg tau. Dia dibaluti dlm plastik hitam time first skali aku jumpa dia. Kesian dia kan. =(

Anyway, sejak aku bertemu dgn Sayang. Hidup aku dah ceria. Setiap hari pabila matahari terbit, dia akan memberikan cahaya utk aku meneruskan kehidupan yg penuh dgn onak dan duri. Perangai dia x mcm manusia lain. Dia x bercakap. Dia x banyak bergerak. Dia x nak mkn. Tapi, dia sentiasa tersenyum. Bila dia senyum, aku rasa suka hati. Betul la apa Rasulullah cakap, senyuman itu adalah sedekah.

"Aku benci manusia! Kenapa kau tanye? Sbb diorg banyak bunyik. Bising sangat. Malam2 kerja nak berparti aje. Cuba contohi aku. Sentiasa tenang dan senyap. Dah la sentiasa bersedekah" Kata Sayang.

Aku amat selesa bila Sayang ada. X pernah rasa kesunyian. Tiap2 hari sebelum gi klas, kitorg akan makan breakfast sama2. Sayang dah ada mangkuk sendiri. Dia boleh la makan minum tanpa menganggu aku. Tapi bab2 nak basuh pinggan dia lemah sikit. Dia kata dia x boleh sentuh air. Nanti kulit dia x licin dah. Aku pun percaya. Sebab syg punye psl, aku basuh je sisa sia makanan dia tu.

 Sayang suka minum susu. Kuatkan tulang katanya.
Breakfast pada pagi hari

Bila aku balik dari lecture, mesti la sangat penat. Time jalan kaki nak balik umah terbayang aje katil. Ingat smpai2 bilik nak terus bogel dan lompat dalam selimut. Dulu selalu la buat. Tapi, sejak Sayang hadir dlm hidup aku, semuanya dah berubah. Aku bukak pintu bilik je, dia tgh tido. Dah la tidur makan 1 katil terus. Hati aku mmg VERON sikit la kan. Kau ni mmg GEMOK la. Nasib baik aku sayang kau. Jadi, aku akan tutup pintu perlahan2. Lepas tu bukak laptop layan Friends guna earphone. (takot Sayang terbangun)
 Sayang berhibernasi pada waktu tengah hari

Di kala waktu senja, cuaca kat luar teramatlah sejuk. Amat enak jika membungkuskan diri dlm selimut. Tapi niat aku selalu terpadam. Sayang suka main baling2 bola. Aku terpaksa main dengan dia.Penat gak main dengan dia. X habis2 aku je yg kena kutip bola kalau terjatuh. Dia pemalas. At least bagus jugak la sbb boleh la aku keluarkan peluh petang2. Baling2 bola kira sukan gak kot! Patut masuk Olimpik.
Main tangkap2 bola

Macam manusia biasa gak, Sayang suke tgk permandangan indah. Selalunya waktu lepas main tangkap2 bola, dia ajak jalan2. Aku x bagi dia kuar jalan sorg2 sebab takot nnt ade org culik dia. Tapi selalunya aku penat sbb baru balik klas. So kitorg tgk pemandangan dkt tempat2 yg berdekatan aje. X pergi lagi tempat jauh2. Mungkin cuti summer nanti aku nak bawak dia balik Malaysia jumpe ibu bapa aku.

Menghayati permandangan indah

Bila dah waktu malam, Sayang suka layan movie. Dia x suke tgk cerita seram. Takot katanya. Tapi x kan la aku nak pasang cerita cinta kot, mana boleh tgk cerita romantis bersama perempuan berdua2an. Haram! Lagi satu sbb takot nnt jatuh cinta pulak. Penyelesaiannya, aku selalu la pasang cerita tentang kehidupan. Kadang2 aku suka pasang cerita Action. Ada 1 part ni, laki dalam cerita tu kena bunuh. Penjahat tu bunuh dia dgn super kejam. Siap cincang2 lagi mayat dia. Memang angker dan takot. Remang bulu roma ni. Lepas tu, Sayang peluk aku sbb dia pun takot. Sweet la Sayang. ^_^

Sayang peluk orang bila terkejut atau takot

Aku paling suka Sayang sbb dia good listener. Bila aku bagi tau masalah aku, dia x marah2. Dia x bg nasihat yg bukan2. Dia cuma dgr dan menangis bersama aku. Aku pun jenis yg suka buat lawak. Tapi lawak aku selalu kurang lucu. Aku sedar ni sbb bila aku wat lawak kat Sayang, dia x pernah nak gelak guling2 kat lantai. Dia cume senyum aje. Mungkin aku perlu menajamkan bakat dlm bidang jenaka ni.

Aku harap hubungan aku dgn Sayang akan dirahmati Allah. Aku syg dia dan dia pun syg aku. We are meant to be each other. Dia lah teman sejati aku. Ohh Sayang, Aku harap kita akan bertemu lagi di Syurga Allah. InshaAllah.

"Sape kata Anoz x boleh tgk perempuan dahi licin? Dia x kisah pun wajah dan rupa! Aku ni badan penuh bulu dia suke aje peluk2. Anoz seorang pencinta yg setia la! Syg x ada siapa2 nak kat dia. Sampai sekarang single lagi." Kata Sayang dgn nada marah.

Signing out.
Aku Anoz.
_____________________________________________

So, tell me, what should her name be?


48 comments:

Anonymous said...

gay sial ade teddy bear!!!
bg nama dia si hitam

little yaya said...

OMG!!!!!!!!!!!!!!

i thought you are a tough and macho man but you are NOT! haha. maen2 dengan bear. my god anas... ahahahahaa.

peem said...

"like" this post.

Hazira Azly said...

pergh! teddy bear ngalahkan ppuan seyy.

joegrimjow said...

lol
anoz dah ilang macho dah
nak lawan ngn sofeah?

Norashikin Abdullah said...

syg dh sedap

kelakanya
comei syg tuh
ehh mcm mr bean daa
oh teddy

Anonymous said...

wewitt...i luv d teddy :)
wht if..u called her 'cutiey'..so sweet kn kn
jz my suggestion wee
best3..

aNoZ said...

anonymous 1: kalo die kaler itam boleh la panggil si hitam. haha

aimi: main2 dgn bear x semestinya x macho.. tlg la. bende cute mana boleh thn lama2. haha

peem: thnx

hazira: die comel kot. jgn jeles. haha

joe: sape sofeah? macho aku x kan hilang do. haha

ekyn: mana ade mcm mr bean punye. ni comey kot. huhu

anonymous 2: thnx. mmg sweet pun. die peneman suka duka. ahaha

Anonymous said...

anoz.aku suka main bear jugak.
kita memang kawan baik lah.
nanti aku nak ambik gambar ngan bear aku jugak.
main dengan kau. syaitan putih.

schzarsen virus said...

heyyyyyyyy~ maen rugby tapi ada bear???

tapi satu la nampak sangat ko tipu..
time ko tuang susu tu..penutup botol tak bukak!
nmpk sgt posing!

aku pun ade bear..lagi besar!
infact, lagi besar dari aku..
nama dia farisha :)

schzarsen virus said...

lupe lakkk
baru igt nk ngorat
tp ko ade bear pulak kannn
kensel!
hohoho
(gurau jek)

ihsan_huhu said...

oo.. kre org2 cm ko nih r sex doll company nyer target market

izzahfarhana said...

hahaha aku nak ckp ko ni physco apeeee!LOL

eh thnaks ya aku ketawa pagi2 ni.happy saturday!

Anonymous said...

risau plak aku dgn ko ni..lonely sgt ke..??citer ni agak srm..ala anos..bru sehari x cht dah x betul ek..??jahhahaha

Anonymous said...

haha..gile lawak b4 ak g exam~~
ak pon x der bear..
aduss ak kalah r ngn anoz..
layan bear cam layan makwe.
-alex-

ain said...

hahahhaha... awak ni kelakar.. suke bile baca blog ni. tp syg la. sy x reti nak folow2 ni. hehe

mimi mimi said...

hahaha
klakar + sweet gak laa
btw, boley ke bersekedudukan ngn pompuan dlm uma?
ooopss

aNoZ said...

syaitan putih: x perlu lah. aku tgk muke kau pun aku dah terasa dipermainkan. terima kasih aje la eyh. haha...

dini: laa.. nk ngorat ke? oke x pe. sy dah siap nk buang bear ni ha. demi awk tau ni. hehe

ihsan: mereka perlukan pembeli. siapa lg kalo bukan aku? haha

izzah: mana ade psycho. ni namanya cinta. kasih syg Allah beri kot. haha

anonymous 1: sapekah kamu? huhu... mana ade x btol. inilah diri ku. terima dgn seadanya oke? hehe...

anonymous 2: goodluck exam. Sayang ucap goodluck gak. dia siap bg bear hug lg ni tau. hehe.. sape alex ni sbnanye?

ain: hehe.. terima kasih. ala, senang aje. daftar masuk google email la. =)

mimi: hmm.. itu x pasti. harap nye boleh la. die setia tau. jgn main2. sentiasa menantikan aku pulang ke rumah. haha

angahpikah said...

siootttt... hahaha. aku suka gambar2 tu. Kelakar tahap sengal. Tak sabar cari teman hidup ke bro?

leEya said...

sweet sgt,,haha,, ;)

zacharias said...

cuba check teddy bear tu. ada lubang tak? pakcik tau, jangan tipu pakcik.

Anonymous said...

kimak ahh.nanti aku upload gambar aku menari2 ngan bear aku.
aku happy ada kawan share minat ngan aku.
tapi dia cakap aku main kan dia pulak..
sampai hati..

syaitanputih.

aNoZ said...

pika: hehe.. mesti la x sabar. calon sesuai x de lg. huuu

leeya: thnx~! ^_^

zacharias: woah! x de. die masih anak dara sunti oke. haha

shaitonputeh: haha.. oke. x de hal punye. nnt kite bg bear kite main same2 eyh. bear aku lonely. sama mcm aku.

luqman said...

aku tak tau nak kata apa lah anoz oi. tp memang menghiburkan hati baca blog hg.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.comel gile ^^

milimilo said...

haha..sumpah lwk gile..bcinte ngan bear bagai..cute bebeh =P

piNky LuCiA said...

besar nya bear... kita yang pompuan pun tak de bear.. hihi

izyan.ariff said...

a good laugh =)

naming her 'sayang' is perfect.

LiTtLe DaMSeL*MuLtiVeRs said...

so cute!!!! ;D

hans said...

ayat ko dkt atas sangat berani
hahaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

HARHAR.

lelaki pom jiwa sentimental xsalah kowt kalu ade bear

zacharias said...

apa plak tak salah? bila hidup di associate kan dengan teddy bear, maka inilah permulaan kepada penyembahan berhala zaman jahiliyah.. haha..

sekali lagi, check ada tak lubang tak beruang tu..

aNoZ said...

luqman: hehe.. thnx weh!

intan: die comel. tuan die lg comel~ =)

milimilo: mana ade bercinta. cuma peneman hidup aje. hehe

pinky lucia: kalo x de, gi la beli. ke nk sy send seekor? hehe

izyan: hmm.. ingt nk bg nama baru. nama yg lg cute. huhu

little damsel: thnx!

hans: ayat yg mana 1 plak ni? hehe

lolly: yup. btol2. boleh peluk sambil berfikir. hehe

zach: alaa. ni permainan kanak2 kot. bile tdo rasa x complete kalo x de bear ni. hehe.. oh ye. don worry, x de lubang. haha

hans said...

yg pesanan penaja tu....

eh,ko nih muka sangat ganas tapi tiba2 ada teddy bear
hahaha

assyuhada said...

UISH...TERKEBAWAH SUNGGUH NAME SYE DLM COMMENT NIH..
BTW..SEJARAH SILAM 'SAYANG' SGT MERUNTUN HATI.
TERGAMAK ADE ORG BUNGKUS DYE MCM MAYAT BUSUK??
ERR...TP I GUESS DYE DA BAHAGIA LA SKANG...SHE SHOULD THANK U A LOT!'SAYANG' ADE SAY THANX X?
BTW...I'M WAITING 4 DA POST OF DA PITY CINA MAN...
ALL DA BEST

Anis Liyana said...

keep writing! nanti mungkin akan ada time2 yang rasa malas nak menulis/takde idea, bila dah lama sikit blogging. tapi jangan lelame...huhu, sebenarnye tak tahu nak komen ape. Ok, take greatest care. Jaga iman, jaga amal!

aNoZ said...

hans: oo. yg tu. x pe. x de cina nk baca lg. haha.. muke ganas, tp hati lembut bro. hehe..

assyuhada: biasalah. hidup sbg seekor teddy bear sgt ssh. ingt manusia aje ke yg susah? hehe.. nnt mlm sikit post la. baru nk start type. hehe

kak anis: thnx utk peringatan tu. InshaAllah kalo ade isi, tulis lah. semoga semua ade pengisian die yg trsendiri. =)

anajoe said...

bg sini teddy tu.
comel je.
jelos betul.

Anonymous said...

kali ni, ak rs post ko mengarut abes.haha
ape point?

aNoZ said...

anajoe: ish. mana boleh bg2 je. nnt sian die bertukar2 pemilik.

anonymous: ish. mana ade ngarut. point die, kalo kite x de peneman hidup, nanti hidup kita jadi loser mcm ni. haha

Nor Anati said...

playing with ur teddy>>> called her bearbear!!! i like that name!!!

Khaireen Adila said...

Nice story anoz..i like it..=)though there are some parts dat a little bit too much..sorry

Hmm..anyway..calling it sayang is ok..but u may call it ananda which means blissful ~ anythin goes..up 2 u..

aNoZ said...

anati: bearbear? peli aje bunyi die. mcm rama-rama. kan pelik tu. huhu

aireen: thnx. part mana yg too much plak ni? huhu... sorry gak ye.

Anonymous said...

bro...
ko ni...
wat lawak a..
nsb da koi 5 pg...
kalo ta ak gelak...
1 kj dgr....
hahhahaahahahaha..
nway...
sweet a bro...

rhapsody LiN said...

ahaha.. aku pon ade bear beso gak.. kaler pink.

diasebabkan bear tu sangat bes, aku bagi dia nama comel.

:)

zaizax said...

lucuuu doh..ahha tidak kusangka LELAKI INI layan bear siap name sayang lagi tu..zai yg perempuan pon xde bear taw. izyan ryte :just name ur bear as SAYANG,rase mcm name yg klasik and senang nak igt
p/s mesti sum1 yg special kasik bear ne

cik bunbun said...

ehh, cumelnye sayang tu. meh sini,post balek malaysia. hihii

aii jelezzlahh. wakakakaka. apekahh?? :P

Z@IM@H said...

haha..
agak la seram membaca criter neh..hope t ble da ada aweks,
sayang 2 xgila meroyan r coz ko da ad org len..
harhaar..