Thursday, 25 February 2010

~Ezma, you jump, I jump! contest~

Post kali ini untuk contest yang dibuat oleh Ezmaliza.

Macam menarik aje kan lompat-lompat ni. Dah la senang. Amek gambar kita lompat aje. Kalau ada rezeki, boleh la menang. Bukannya orang suruh kita tulis karangan ke ape ke. Post gambar aje kot! Siapa yang nak masuk, ini link Ezma. Due date 1 Mac 2010. Dah nak abes dah. Hehe..


Aku pasti ramai pembaca nak tengok lompatan aku yang menarik. Siapa la yang tak mahu tengok lompatan oleh abang kacak bergaya dan disukai ramai? Mesti semua mahu. Aku yakin.

**********************************************

Sebelum buat entry ni, aku fikir mana satu paling style. Tapi banyak sangat la lompatan style. So, lastly I chose this. Semoga menang ya. ^_^


Penerangan: Lokasi di depan Liverpool eyes. Photographer Hakim KMS & SMAP Kajang. Perhatikan kegirangan di wajah ku. Usaha sehabis baik. Lompatan ni sangat tinggi. Paling tinggi aku pernah buat. Tapi landing agak malang. Landing dengan lutut. Tak percaya? Sumpah tergolek sampai kena kamera man tak tipu! Lompatan ini juga membuatkan aku berjaya ditegur oleh 2 gadis matsalleh Liverpool. Mereka kagum lihat abang kacak bergaya meloncat kot. Haha...

**********************************************


Ezma dah x payah baca. Terima kasih

Alang-alang ni, aku nk buat entry pasal melompat. Melompat membahayakan kesihatan. Tidak sesuai untuk orang yang lemah batin, lemah jantung, lemah syahwat dan lemah-lemah yang pelbagai lagi. Melompat hanya untuk orang muda ye. Tidak disarankan untuk orang yang telah berumur. Nanti takut tulang retak. =))

Waktu kat Malaysia, rasanya aku tak pernah ada gambar melompat. Tapi bila dah sampai kat sini, aku terasa mahu balas dendam. Baru padan muka dengan kawan-kawan aku semua. Gambar aku lompat lagi banyak dari kamu!

Rupanya benda ni seronok juga. Dah menjadi hobi aku pula sekarang. Kalau dalam biodata tu, aku tulis dalam ruangan hobi aku, Melompat-lompat. Comel kan? Tak payah nak puji. Aku tau aku comel. Tengok pencil box lah.


Gambar bersama Mat Pear di Uni of Edinbvrgh. Perhatikan gmbar kami dengan teliti. Ini tarian tradisional Mat Pear untuk memanggil hujan. Tapi kurang berjaya kerana salji juga yang turun. Dah ala-ala Son Goku dalam Dragon Ball dah aku ni. Mata siap keluar cahaya gitu. Style.



 
Ni pula gambar di Manchester. Bersebelahan dengan Imperial War Museum. Tempat ni lawa sebab jambatan dia boleh naik turun. Perhatikan Bat yang sedang tersengeh. Mungkin agak berat untuk beliau melompat. Tak apa. Aku faham. Tribute to Faiz Khalid Langkawi & KMS. Boleh buat cover album untuk album aku nanti. Nantikan di pasaran ya!



 
Masih di Machester. Photographer aku tak ingat siapa. Tapi still, gambar ni masih lawa. Cuba kamu teka, aku lompat atau tidak? Untuk mata-mata yang kabur, mesti kata lompat. Tapi sebenarnya aku pijak tangan Faiz. Badan kecil tetapi lengan yang kuat. Percaya? Terpulang kepada kamu untuk menafsir gambar. Memang style.


Itu aje lah. Aku nak gi keluar menimba ilmu kejap. Blogging blogging juga. Tapi jangan lupa belajar. Ye tak?

Selamat Malam Malaysia. Peace.
______________________________________

So tell me, where is your jumping picture?


34 comments:

miloicekaw1119 said...

lawa la..
cantik sgt ..
best main lompat2..

Anonymous said...

hoi anas!!! asal nama aku ko x sebut!!! fakap ah. hahaha

-sahabat terkilan-

mimi mimi said...

weyhh
awat xamik pic yg 2nd last tu...lg style kot

azie said...

smart2.. style abeh hehhehe

azie said...

smart2.. style abeh hehhehe

dee love eiffel said...

HAHA.. 'abg encem ' pun layan lompat lompat sei :D hee.. byk pulak tu koleksi lompat lompat an.. dee penah kene marah an dengan member suke lompat lompat. Beliau beliau kata GEDIK. HAHA. gedik ke ?? teheeee

Hana Ayra said...

apsal lompat cmtu? mcm nk terbang je...hee~

aiin said...

wah byknye aksi uols jump~

Norashikin Abdullah said...

hui smart pic lmpatnya
hehe

zaizax said...

gaya lompatan yg mmg xigt dunia ahha

Aus said...

ceh , caner aku nk masuk..
aku xde gmbr lompat2..
hahaha

DeVoteD LilY said...

haha..
lawa ahh gambo y ko lompat..
ade dak cangkung kat bwh..

gambo lompat2 ni lawa
bila lompat kt oversea je,..
haha

~eZmALiZa~ said...

ooooo..ezma dah xpayah bace ye??hahhaa.. :D dah bace abes dah..penyertaan diterima..cantik ape..rendah diri sgt la awak ni..nice jump..nway gudluck oke..tengs sebab sudi join contest ezma.. :)

cik bunbun said...

heyy. cantek gambar lompat tuh. encemm. kihkihkih. eh, buat buat tak bace jerlahh.. :P

tak penah ade gamba lompat. siyes. agaknye bila blaja kat obesea baru pandai melompat kot.

sila kesian ):

tieykah said...

hahaha..lompat lek lok,kang tersadung..sakit lak yang kamOo dapat..

Azrai Ahmad Zamri said...

hehE..
k0 punye entry mmG semp0i br0..
ak suka baca & trsenGih s0ranG2.. ;)
semua l0mpatan menarik..
yG ala2 g0ku tu ak teng0k cam katak si katak l0mpat pun ada! hahAaa..

najwa said...

hahaha...anoz...ko mmmg lawak!

joegrimjow said...

aiseyy
nak lawan ke ni?
hehe
ok je ok je

sayaBerd said...

hahah.
mmg hobi ko mlonpat ke bro?

maisyara Pot! Pot! said...

gmbr kedua last tu smart! :)

Yatre Hayati said...

mak ai..dah macam kanggaro...lompat kanggaroo lompat..lompat la tinggi2...cepat la kanggarooo cepat, cepat2 la jadi tinggi..(lagu adalah rekaan semata-mata)

anajoe said...

dah lame xkomen yek.
haha
ok peace :D

anoz smart awk lompat.
kahkah.
gmbr yg kedua tuh lagi cute.
siyes cm kanak2 riang.
hahaha.
:)

Lovely Bella said...

huhuu aku suke gmbr lompatan anoz yg ke 3.. stylo milo rsnyer... hope suar x koyak yerk... :)

zaizax said...

i tell u where is my jumping picture was..ats katil !! tu pasal ahh xleh join contest ne uishhh

laila said...

wahhh byknya gmbr lompat

Nurul Zaty said...

lompat si anoz lompat.
lompat lah tinggi2..hee

tingin nak lompat.but tak de kamera leh tgkap lompat2 nih..huu

redrum said...

oitt anoz..ko ni lahir thn katak ke?haha..hebat pic lompat ko..grenti menang lah..!

*adiah bg aku sikit*

AzuanBudakMemandai said...

aku pun byk gak gambar lompat huhuu

Syida Shukor said...

tiba tiba nak nyanyi lagu lompat si katak lompat (;

ihsan_huhu said...

sume x mencabar. aku dh amik gamba lompat dpn band tgh perform sambil diusha rmai org secare xpsl2.

lebih capap lebih mencabar

assyuhada said...

rase2nye pemenang nye maybe dipilih ikut scene kowt...
ble edit jer...heh, jgn men tipu...
apepown, nnti ble r gitau spe mng contest ni

Anonymous said...

budak yg cangkung tu adik sye.hehe...badan die mungkin lebih berat tapi die lebih kacak dari anoz:P

husna aka meon said...

okeh.mesti menang lah contest ni.cantik laaa sume gmbr melompat anda..

mizzura said...

ezma, tak aci gambar die lompat atas kepala orang..tettt..hehe