Thursday, 11 March 2010

Keputusan Peperiksaanku

Salam

Post yang berbaur akademik. Baca jika mahu. Kalau tak mahu, tak apa. Berat gak post ni! Hohoho...

Post ni aku tulis dalam 2 peringkat. Hari sebelum ambil result dan hari selepas ambil result.

 _______________________________

Esok Keluar Result lah!

Ini boleh dikatakan hari yang aku tertunggu-tunggu. Exam hari tu aku buat super teruk. Sumpah terbogel tak tipu. Tapi aku harap result dia tak terbogel sangat. Cuak Cuak Cauk Cauk!

Di bawah ini adalah paper yang aku ambil semester lepas. Nama module adalah di dalam tulisan bold. Penerangan juga diberikan.

ACS 111 System Modelling : Gabungan Electrical Eng dan Mechanical Eng. Analisis situasi dan masalah daripada mata System Eng. Agak susah paper ni.

EEE 130 Electrical circuit : Belajar gabungan circuit. Mengkaji parts di dalam medical devices seperti X-Ray, MRI dan Ultrasound. Mendalam sikit berbanding Fizik A-level.

MEC 120 Design and Manufacturing : Design ciptaan baru. Contoh ciptaan adalah seperti mesin golf putter dan mechanical car toy. Sebelum semester tamat, kena present ciptaan kita tu.


MAS 147 Mathematics : Macam math. Eh, memang math pun! Susah sikit aje dari math A-Level.


MAT 191 Introduction for BioMedical Eng : Introduction sahaja. Tapi bagi aku, paper yang paling susah antara semua paper. Gabungan medicine dan engineering. Fizik dan Biology. Pening kepala tak? Pening kan? Terima kasih aje.

MAT 1410 BioMaterials : Menglasifikasikan bahan-bahan mengikut sistem tertentu. Mengkaji bahan yang boleh di'implant' ke dalam badan manusia. Memastikan bahan tu bio-compatible/sesuai untuk badan manusia. Banyak nak kena hafal. Otak aku tak sesuai sangat untuk menghafal.

MED 1510 Tissue Structure and Function : General studies untuk anatomy, histology dan physiology. Susah gila sebab kena hafal nama-nama tulang dan organ manusia. Untuk histology, masuk lab dan tengok cell-cell melalui microscope. Untuk anatomy pula, masuk lab dan potong-potong organ manusia. Agak seram.

Jadi, module kita ada yang sama tak? ^_^

_____________________________

Result dah keluar dah!

Alhamdulillah semua okay dan tak ada yang fail. Kalau fail, kena repeat bulan ogos nanti. Mana larat nak repeat time tu. Aku nak balik Malaysia!

Waktu buat exam, aku expact ada fail 2 paper. Tapi Alhamdulillah dua-dua lulus. Tapi lulus yang agak rendah lah.

Di bawah ini keputusan ku.

  • ACS 111 System Modelling : 64%
  • EEE 130 Electrical circuit: 92%
  • MEC 120 Design and Manufacturing : 73%
  • MAS 147 Mathematics : 81%
  • MAT 191 Introduction for BioMedical Eng : 64%
  • MAT 1410 BioMaterials : 56%
  • MED 1510 Tissue Structure and Function : 55%
Aduh. Bengang bengang. Paper yang menghafal semua aku dapat teruk. 50% lebih aje. Tapi yang lain oke la kot. Kat sini aku perlu menambahkan kapasiti otak aku untuk mengingat. Otak ni senang lupa lah.

So basically, pembelajaran universiti kat sini tak pakai CGPA. Dia pakai sistem yang agak mudah iaitu sistem weighted average.

Tambah tolak bahagi darab, average aku dapat 70%. Kira first class honour degree lah ni. Tapi tu pun kalau dapat maintain sampai final year. Alhamdulillah. Sejuk perut mak ayah aku dengar.

Lupe pulak nak letak tag line,
Aku Anoz

 _____________________________________

So tell me, how was your result?

44 comments:

Nurul Zaty said...

waah..quite good ur result anoz..
mmg hbat la..

why sy x sbagus kamu.
bru gak ni dpt rsult sem dh
x hbat la.
ckup2 mkan..huu

peem said...

Congratulations bro! memang patut jadi ikon & idola ramai. ;p

-rakan ko dari cardiff-

Anonymous said...

ces, dulu masa exam gelabah nak mampos..mcm confirm fail je..tgk2 ok je result...
ni kalau tak reti nak bersyukur xtaulah.!

ale said...

tahniah bos. keep up the good work bai.

widda_me said...

hebat2....
tahniah!!!

Hafiz said...

Hahah.. tahniah anoz! tp mmg naseb ko ah amek course yang seperti medic-ish... menyusahkan hidup skit. huhu... papepun exam kat uni nih mmg pelik bin ajaib skit. Time exam rasa tunggang langgang... tp result cam tak deserve je kkdang rasa.. k Ah bro.. goodluck .. kalo ko menten lagi nnti dpat duet tak? sheffield uni pemurah kan?

Anonymous said...

ko paling..!!1

Anonymous said...

ko mmg mantap noz.. ckp je x dpat jawab. tgk2... fuhhh superb!!!
bila nk dtang newcastle ni???

sueraya said...

xfail....
baguih!
:)

deqyalalink said...

1 ape ceq tak paham :) gudlak yeh :)

ditipu oleh anoz said...

cam sial je ko ni. ari tu gegeh cakap x boleh jawab. tengok2 dpt 1st class lagi. kau mmg hebat lah. respect2.. geb abes!

Ilham Liyana said...

congrats. yaribaa yaribaa!

aNoZ said...

zaty: oke la tu cukup2 mkn. x kan nak mkn lebih2 plak? hehe

peem: haha.. thnx lah. puji mcm haram sket kan? haha

anonymous1: bersyukur la ni. hehe... thnx utk peringatan tu..

ale: hehe.. thnx bro. lu the best!

hasma: thnx ye! hehe

hafiz: haha.. ni bukan nasib, tp aku yg pilih jalan ni. bajet cool aje kan> haha... nnt kalo dpt maintain, dpt la 2000 pound. huahua

anonymous2: mesti bdk kms. thnx ah! haha

anonymous3: boleh2. aku dtg newcastle 1 april ni. oke x? bukan april fool ok. haha

sueraya: hehe.. tu la Alhamdulillah

deqya: apa2 pun x paham ke? huahua

ditipu: ceh. biasa la tu. sume bdk kms reti geb aje. haha

ilham: haha.. thnx ilham!!!

zaizax said...

nmpk nya anoz telah menyapu bersih status 1st class for your 1st sem..keep it up anoz !

Aus MeLankoLik said...

tu la , aku da kate..
jgn tgk blue..
hahaha..
kan dah cepat lupe..
hhahak

Anonymous said...

fuyoo cayala anoz..
congrate yer..
he3,work hard cket eh tuk paper ala2 medic tu..
papepon memg terer la ko ni..
[ulum]

ihsan_huhu said...

ala 1st yr mmg r senang2. hahaha

zacharias said...

betul2. first year memang a senang. aku dulu, first year average 86% ke 92% ntah.

Second year, 70 lebih.

Thnird year, 60 cukup2, ni pasal kes frust bercinta la nih.

4th year, recover, tapi tak cukup utk dapat first class, pasal result 3rd year. Tu la sebab sampai skrg tak puas hati dengan awek lama nih.

bengang, bengang...

F U N F A B U L O S I T Y said...

wohoo-cayo lah anoz-
dex bangge betul ade kawan blog yg duk obesea nih
u r superb dupper beb!
u can do it!
sedangakan pc pun leh tambah kapasiti ingatan, kita lagi boleh kot!do it baby do it! hahaha

rhapsody LiN said...

congrate!!!

bgus2... sejuk perut mak ko.. jgn bg dia sakit perut sedeyhh...

hehehe

Norashikin Abdullah said...

woa abg anoz power..cngratz

NAJ HEBAT said...

adeh! naj pnye result pon overoll 70% jugak.. bio haish!!! redha je la naj oii!

[z@ck] said...

teruskan usaha anda!
chaiyok

laskarmentari said...

haha...bagusnye rezut. mashaAllah. dah cakap tenkiu kat Allah ke belum?hehe =p

ice juliette said...

wah! result yg baek... ^^

cik bunbun said...

tahnaih ;)

result bunbun.... tetttttt :D

joegrimjow said...

hehe
bagus niii

3rd year nanti
result xsecantik tuu
hehe

enyheartsdiamond said...

congrats 4 electric circuit! :D

redrum said...

baik ko cakp btul2..!
ko tiru mat saleh mana ni ha..?haha

*tahniah bro*

aNoZ said...

zai: inshaAllah nak keep it up. hehe. thnx ya

aus: haha.. tu la psl. aku tgk bnyk sgt la. sambil belajar smbil tgk. gile hebat ah!

ulum: hehe.. thnx. paper ala2 medic ni mcm payah sket la. benci tol nk mnghafal n ingt2. hoho

ihsan: haha.. agak la. semoga dpt kekalkan la. hoho

zach: mak aih.. bnyk gak kau jatuh.. kene recover balik la kalo mcm tu. hehe... jgn bngang. bnde dah lps. jadikan sbg pengajaran la eh.

dex: haha.. dex dex. thnx la. sama2 kite boleh berjaya ye. otak ni mcm ssh sket la nk tmbh kapasiti. tp semoga boleh la nnt/ huhu

lin: haha.. tu la psl. thnx

ekin: hehe.. thnx ekin

naj: pergh.. sama la kite. waaa.. gud2. teruskan. bia tmbh lg bgos ye. hoho

zack: thnx. kamu pun sama. tmpt baru tu! haha

najwa: dh ckp dah tenkiu kat Allah. hehe..

ice: thnx!! ^_^

bunbun: thnx. tahniah juge. hoho

joe: hauahua.. aku harap masih cantik lg la. aku dah belajar dah pngajaran akibat x belajar. haha

eny: hehe.. thnx. tp kenapa electric circuit aje? hoho

redrum: matsalleh x de la pandai mana. kebanyakkan sume lg bodo dr melayu. huahuahua.. thnx bro...

luqman said...

congrat2:)

maisyara Pot! Pot! said...

tahniah yoooo! :)

* my result is TERUK! T____T

cikwanik said...

wow
1st class dgree

hebat2

Lovely Bella said...

Hoye!!! tahniah2.. wpun asik berblogging.. tapi tetap menstudykan diri.. hohoohoh.. salam singgah :)

Lovely Bella said...
This comment has been removed by the author.
lionteen said...

ok la tu..
thniah yek...
hehe

lionteen said...

ok la tu..
thniah yek...
hehe

lionteen said...

ok la tu..
thniah yek...
hehe

Cik Mirara said...

my result spm??
huuu.
straight A.
11 subjk. hehe. 9A+ & 2A-.

by the way abg,congrats gak.
balik malaysia nnti blanja makan. hahahaha. gurau.

FaTiN said...

caya lah anoz !

Wa mau lu jadi abg ipar wa lah :D

aku suka belajar pasal benda2 ni mas a level dulu : X-Ray, MRI dan Ultrasound

p/s: i love physic. sekian haha

Hana Ghazali said...

kacak gak result die :D
ni first year ke?

Hana Ghazali said...

kacak gak result die :D
ni first year ke?

aNoZ said...

luqman: thnx ye!

mai: thnx.. teruk sgt ke? nk advise? hee

cikwanik: thnx.. semoga kekal smpai final year. ameen

bella: haha.. blogging pun kene pada masanya gak. blaja pun blaja. tol x> thnx. hehe

lionteen: hehe.. thnx!

mirara: mak aihh... gempak gak result kamu tu. hoho... ok. balik malaysia janji blanja mkn. oke x? hehe

fatin: hahaha... thnx la fatin. comey gile ayat! hahaha... ade kakak ke? =))

hana: yup. 1st year 1st sem. senang lagi. nnt ssh la kot. hoho

assyuhada said...

salam...waa sangat kagum dgn anda la...
congrats ea....
serius baru tau rupanye bro mek biomedic...hah sounds interesting...
~saye yg buntu ttg engineering~