Tuesday, 25 May 2010

Kejap Lagi Peperiksaan! Nak Buat Apa Ni?

Salam

Coretan jam 4.56pagi.

Hari ni hari yang tak berapa menggemarkan untuk aku. Kenapa kamu tanya?

Hari ni hari yang indah. Boleh dengar burung berkicau-kicauan. Cengkerik berkrik-krikkan. Awal-awal pagi ni tak pula dengar orang mabuk baru balik dari kelab buat bising. Memang sunyi! Cuma bunyi keindahan alam sahaja. Forecast kata kejap lagi hujan. Makin indah lah hari ni yok? Tapi satu aje slack! Kejap lagi aku exam! Tak sampai 4 jam lagi ni!

Bila cakap pasal exam, ramai yang rasa tak sedap hati. Jangan risau. Itu respon yang biasa.

Bila beberapa jam lagi nak exam, mula la berpeluh-peluh. Hati getar-getar. Seperti perasaan normal bila bercinta. Sama juga perasaan ketika hari untuk menjejakkan kaki ke alam peperangan minda ini. Tidur tak lena. Makan tak kenyang. Mandi tak basah.

Aku tak rasa semua tu selalunya. Tapi bila aku tidur, basah lah pulak. Pelik. Terlebih cinta aku ni! Hahaha.... (dah lama tak buat lawak banggang kepada diri sendiri)

Oke cukup-cukup la tu mengarut anoz! Dush dush dush!!!! (Ketuk kepala sendiri dekat pintu)

Sebenarnya point aku tulis ni nak cakap sesuatu. Sesuatu yang dah lama aku semat dalam hati aje. Beberapa hari yang lepas, ramai yang cakap benda ni kat aku. Kali ni aku pulak nak cakap.

Bersedia ya! Kamu nak dengar kan?

Ini dia. Aku nak cakap ni. Baca elok-elok ya!

"INGAT AKU TAK BOLEH UPDATE BLOG JUGAK KE WAKTU EXAM MACAM NI? NI LAGI LANGSI NI HAAAA... KEJAP LAGI EXAM, SEKARANG GAK AKU UPDATE. HATI KERING BEB! MUAHAHAHHA!!!!!"

Oke dah! Hehee...

P/S: Oh ye... All the best utk exam kali ni ya rakan-rakan. Buat sehabis baik. All out tau. U can do it, I can do it. Lepas berusaha, gi mintak tolong kat Allah plak ye. Moga result terbaek. Aku mendoakan ye. Ameen~

Aku Anoz

10 comments:

Kejernihanku said...

sengal anos..hehe..
Good luck exam..
aku dah lps satu paper smlm ye..
4 more to go.. :(

Encik Tikus said...

dekat sini baru pukul 12.30 tgahhari der,hehe lunch time ! :)

tehr said...

good luck anoz

sueraya said...

yer la...nk tnjuk dia ada ms meng'update belog jgk la tu...hehehe
tahniah la sbb bjya curi ms nk wat new entry yer anoz...:)

joegrimjow said...

haha
mmg blogger sejati ni
hehe

gud luk ya

zaizax said...

masa mmg terbahagi dgn elok bila anoz yg control.

selamat jwb soalan-dia tgh hempas pulas jwb exm heee

ice juliette said...

haha! shengal.. >.<

good luck ^^

ihsan_huhu said...

selamat berexam r weh. ko balik ke yan kawen?

Lovely Bella said...

adeh anoz.. ko blogger yg sgt tegar!!! hehhhe :)

hans said...

amacam exam ko?
leh jawab?